Как да си направим лесно басейн за двора

Лятото е в разгара си, градината вече започва да дава своите плодове и е време за заслужена почивка със семейството. Вилата на тихо и спокойно място е прекрасна опция за отмора, далече от шума на града, навалицата на морето и стреса при планирането на екскурзия. Истинската почивка е на тишина и сред природата. Но все пак времето е топло и човек трябва някъде да се разхлади. Строежът на басейн е скъпо занимание, което е свързано с много копаене, багери, кал, леене на бетон, плочки, изграждане на канал, скъпа пречиствателна система и др.

Всичко това не си струва за тези 1-2 месеца, през които може спокойно да се ползва басейн. Затова разгледахме някои варианти, от които подбрахме един много привлекаелен. Разбира се, винаги може да изберете по-лесната опция и просто да си купите от магазина готов басейн. Той обаче идва със строго определена, форма, дълбочина и дължина. Ако искате да варирате сериозно в размерите, тогава минавате на други опции.

Най-привлекателни ни се сториха басейните от дърво и палети. Ако човек знае какво прави и е дърводелец, работата е може би за 1-2 дни, а конструкцията ще остане не само за това лято. Разбира се, необходимо е да подготвите поне равна основа и достатъчно пространство около мястото на басейна. Важен фактор е изборът на пречиствателна помпа, примерът, който намерих е за пречиствателна помпа с пясък. Разбира се, на пазара ще откриете най-различни модели, с различни функции и цени, съобразени с вашите желания и големина на басейна. А ето какво открихме като метод за изграждане от немците:

Други варианти за басейн на двора са доста по-несериозни, но не по-малко забавни. Все пак каквото и да изберете поставяйте безопасността на първо място, бъдете внимателни и се забавлявайте много 🙂

 

По идея на: selbst.de

Related Post

thumbnail
hover

60+ идеи за старите градински инструменти

Преди време ви показахме как да рециклирате старите съдове и прибори  – от ...

thumbnail
hover

20+ идеи за по-добра организация у...

За ваше удобство от 1към1 в строителството разгледахме и премислихме много и...

thumbnail
hover

30+ идеи за стаи с двуетажни...

Момичетата не се вълнуват от строителство, но обичат да канят приятелки на г...